145-та реформа: блогер жорстко відреагував на перейменування медуніверситету Богомольця

Позбавлення Національного медичного університету його імені - Олександра Богомольця - і об'єднання з Медичним музеєм - безглузда витрата часу і сил, а також знищення української історії.

Таку заяву на своїй сторінці в Facebook зробив блогер Сергій Наумович.

"Це сміливо можна назвати "145-ю реформою", - зазначив блогер.

Наумович також припустив, що таким чином Міністерство охорони здоров'я намагається "звести рахунки" з народним депутатом Ольгою Богомолець, яка часто критикує діяльність виконуючої обов'язки міністра Уляни Супрун.

"В українській сучасній медицині так багато проблем, що витрачати час на перейменування - це як мінімум дивно, погодьтеся. Мені подобається багато постів Супрун про здоров'я, але якщо в пориві амбіцій і особистої неприязні до Ольги Богомолець вона вважає, що досягла такого авторитету, що їй вже дозволено для всієї країни вирішувати, які сторінки нашої історії більш значущі, а які - менш, то це помилка", - вважає активіст.

Наумович також повідомив, що перейменування медичного закладу потребує тривалого часу і сил, а також порекомендував чиновникам з Міністерства охорони здоров'я замість цього зайнятися реформами.

"Це (перейменування університету, - Апостроф.) не просто взяв і поміняв назву на сайті. Це цілий комплекс заходів, який забирає купу часу" - підсумував блогер.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Міністерство охорони здоров'я підготувало постанову, згідно з якою Національний медичний університет хочуть позбавити імені відомого українського лікаря і вченого Олександра Богомольця, а саму установу об'єднати з Національним музеєм медицини.