RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Котлета, олів'є і тортик: опубліковано фото з цінами в буфеті мерії Києва

У буфеті Київської міської держадміністрації депутати мають можливість пообідати менш ніж за 40 гривень, при цьому асортимент столу в мерії може скласти конкуренцію багатьом столичним кафе.

Про це розповіли журналісти "Знай.ua".

Як зазначається, кожна з позицій меню має як мінімум по 5 альтернативних варіантів, починаючи з других страв і закінчуючи десертами.

Серед перших страв найдешевшим є суп овочевий - порція всього на кілька гривень дорожче 1 жетона в метро і становить 11 грн. Тарілку українського борщу тут можна придбати за 16 грн, горохового супу з салямі - за 19 грн, а зеленого борщу - за 21 грн. Дорогою є вуха - 29 грн.

Вибір гарнірів теж не менший. Порція пшеничної каші коштує трохи більше упаковки сірників - 6 грн. Каша булгур - 11 грн, рис з овочами - 15 грн.

Картопля по-домашньому з печерицями обійдеться в 19 грн, фрі - в 26 грн, а картопля "Мисливська" - в 27 грн.

Тушкована капуста коштує всього 16 грн, спаржа в сирному соусі - 23 грн, а плов - 29 грн.

Вартість салатів теж на порядок дешевше середньостатистичних пропозиції в київських кафе.

Салат овочевий обійдеться в 13 грн, "Дністер" - в 16 грн, з пекінської капусти - в 20 грн. "Олів'є" ж в їдальні мерії коштує всього 19 грн, в той час як середня вартість в столичних закладах громадського харчування, в середньому на 10 грн вище.

Найдорожчим є "Цезар з куркою" - порція екзотичного салату коштує 39 грн.

Ціна на запечене філе хека в їдальні мерії становить 39 грн, а на скумбрію унаги - 43 грн.

Крім того, журналісти нарахували понад 15 різновидів м'ясних виробів.

Тільки різновиди биточків складають третину цього переліку: зі свинини по-київськи - 30 грн, зі свинини "по-міністерськи" - 41 грн, з індички - 37 грн, курячий з ананасом за ціною в 38 грн.

Люля-кебаб телячий коштує 31 грн, печінку телячу і зрази курячі з шинкою і сиром - 36 грн, ковбаски "баварські" - 31 грн.

Найдешевші м'ясні страви - котлета "Шкільна", вартістю в 15 грн, і котлета "Гірчична" за 28 грн. А ось дієтичні котлети на порядок дорожче - теляча парова коштує 30 грн, а індича парова - 35 грн.

Біфштекс з яйцем обійдеться в 38 грн, філе куряче фірмове - в 43 грн.

Одним з найдорожчих страв є "Кіш з лососем та шпинатом" - порція цього ласого пирога обійдеться в 59 грн.

Вибір тістечок не відстає від основних страв меню.

Порція штруделя з яблуком коштує 28 грн, вершкового малинового торта - 28 грн, "Чорного принца" - 30 грн, "Естерхазі" - 31 грн.

"Одними з перших часто розмітають шоколадні ковбаски, вартістю 17 грн. Можливо, це тому що вони фактично найдешевшими з тістечок десертів", - говорить одна з жінок у черзі.

Млинці з яблуком стоять 23 грн. Економ-варіант серед солодощів - булочка, яка коштує 15 грн.

"Їду я приношу з дому, а ось підсолодити щоденну роботу люблю саме здесь.На 30 грн виходить і кави, і булочка", - говорить один зі співробітників КМДА.

Любителі американських напоїв "Фанти" або "Кока-кола" можуть придбати 0, 5 л напою за 18 грн. Трохи дорожче тут "патріотична" вода за ціною в 20 грн за пляшку з таким же об'ємом. А ось вартість "Боржомі" всього на кілька гривень дорожче магазинної - 0,33 л коштує 23 грн, а 0,5 - 27 грн.

Таким чином, журналісти підрахували, що повноцінний обід в їдальні київської адміністрації обійдеться менш ніж в 40 грн. Це мінімум на 15 - 20 грн дешевше, ніж пропозиція "бізнес-ланч" в найдешевших столичних закладах громадського харчування. Скажімо, всього за 32 грн можна придбати повноцінний обід з овочевого супу, каші і котлети. А порція тушкованої картоплі з печерицями з українським борщем буде коштувати 35 грн.

Також читайте про ціни і асортимент їдальні Верховної Ради в ексклюзивному репортажі фотокореспондента "Апострофа" Олександра Гончарова.