Півтора року колапсу на дорогах: стало відомо, коли в Києві знесуть Шулявський міст

У Києві Шулявський міст планують знести 3-4 листопада. Зараз ведуться підготовчі роботи.

Про це розповів головний інженер КП Дирекція будівництва дорожньо-транспортних споруд Києва Олександр Здольник, передає Вечірній Київ.

За його словами, демонтувати міст будуть повністю: спочатку позбудуться прогонових будов, опор, а потім і від фундаменту. При цьому під час робіт проспект Перемоги повністю перекривати не будуть, обмежать рух тільки по одній смузі.

Здольник зазначив, що зведення нового шляхопроводу займе півтора року.

"Звичайно, в перші дні буде пекло на дорогах, але, сподіваємося, недовго. Зараз будуть розставляти дорожні знаки і нові світлофори для об'їзду транспортом будівельної зони. Переобладнали вже контактну мережу для тролейбусів. Машини поїдуть по вулицях Нестерова, Цедіка, Гарматній і Виборзькій", - розповів Здольник.

Він також сказав, що в найближчі дні біля станції метро Шулявська знесуть кіоски, які ще залишилися. Зараз будівельники переносять і розширюють зливову каналізацію, водопровід, телефонні і електрокабелі.

Як повідомляв "Апостроф", у Києві за допомогою спеціальної техніки нещадно зносять Шулявський ринок, таким чином готуючись до ремонту Шулявського шляхопроводу.