У Києві розгнівані жителі перекрили Харківське шосе: фото, відео і останні подробиці

У Києві мешканці мітингують через відключення електрики в житловому комплексі "Мега-Сіті", люди перекрили Харківське шосе.

Про це повідомляє ресурс dtp.kiev.ua.

Мешканці багатоповерхівок ЖК "Мега-Сіті" обурені відключенням електрики в будинках. Близько сотні людей у вівторок увечері, 30 жовтня, влаштували масову акцію протесту. Вони встановили барикаду з коліс на Харківському шосе, перекривши проїжджу частину.

Відзначимо, що тисячі жителів Києва добираються цією дорогою додому і на роботу. Через мітинг утворилася масштабна пробка.

Станом на ранок, 31 жовтня, шосе ще залишається перекритим. Протестуючі мешканці пропускають лише автомобілі поліції і швидкої медичної допомоги. Правоохоронці на місці стежать за порядком.

Беруть участь в акції жителі двох будинків ЖК, які були відключені від електропостачання в результаті утворення великої заборгованості, більше 2 мільйонів гривень.

Задзначимо, що від світла відключили два так званих "дома Войцеховського", розташованих за адресами Харківське шосе, 19 і 19-А. Будинки обслуговує "Дом-сервіс 19", яке накопичило заборгованість понад 2 млн грн перед "ДТЕК "Київські електромережі" за вже спожиту електроенергію. Жителі і раніше перекривали дорогу. 3 серпня 2017 року Харківське шосе було перекрито через проблеми з електро- і водопостачанням в їх будинках. Тоді в результаті переговорів сторони домовилися про відновлення електропостачання.

Як повідомляв "Апостроф", 14 жовтня відбувся традиційний марш УПА, який стартував на вулиці Володимирській і завершився на Європейській площі концертом рок-групи "Кому вниз".