RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

У мережі розгорівся скандал навколо дитсадка в Києві: опубліковано фото

У дитячому садку Києва дитина пошкодив ногу, але вихователька промовчала про інцидент, умовивши дівчинку нічого не розповідати батькам.

Про це повідомляє відома журналістка і мама дитини Христина Бондаренко на своїй сторінці в Facebook.

За її словами, вранці її дочка не змогла встати з ліжка, а вдень опухла нога. Дитині викликали "швидку", в лікарні медики виписали знеболююче. Бондаренко зазначила, що дівчинка мовчала і не говорила, що сталося. Але до вечора вона зізналася про ситуацію в дитячому саду.

"Сьогодні під вечір все стало ясно. Садок. Цей довбаний садок. Вона боялася розповісти, як в групі її присоромили, що не ходить на хореографію і змусили сісти на шпагат. "А давайте з неї посміємося, що вона не танцює", - згадує їх слова. Поруч не було жодного дорослого. ЖОДНОГО. А, коли нарешті вихователька з'явилася, то сказала не розповідати мамі про те, що сталося і НЕ повела до медсестри. Квітка терпіла, мовчала і боялася прославитися ябідою. Два дні! Вона боялася, а тепер плаче, бо вихователька за це насварить", - написала мама дитини в мережі.

Також Бондаренко заявила, що її дочка ходить в садок №30 на Оболоні - Героїв Сталінграда, 4б. Також вона написала, що в дитячому закладі це не перший скандал.

"Він прославився тим, що 10 років тому майже даром віддала приватній фірмі в оренду кілька приміщень. Що цікаво: тоді директор саду дозволив своїй мамі - власниці приватної фірми "Мамина школа" їх отримати. І фірма обжилася і перетворила державний садок на платний. Все Тоді ж де-юре від сплати грошей можна було відмовитися, але де-факто це було неможливо. Дітей починали дискримінувати. Чи не годувати, не доглядати, виводити в коридор, коли у інших були навчання. Весь цей час малих залякували, щоб нічого не говорили батькам. Тому що від приватної фірми вихователі отримували доплату, яку боялися втратити. Тому будь-які скарги батьків автоматично відображалися на настроях вихователів ", - написала Крістіна Бондаренко.

За її словами, зараз батьки скликали комісію з оболонського відділу освіти, але є ризик, що "Мамина школа" уникне відповідальності.

Як повідомляв "Апостроф", в Козятині Вінницької області розгорівся скандал через методи роботи виховательки дитячого садка "Теремок", якими залишилися незадоволені батьки дітей. У Києві розгорівся скандал через водія, який віз тухле м'ясо в дитячі садки Києва. А тим часом в КМДА розповіли про важливу модернізації шкіл і дитсадків.