RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

У Києві зловили догхантера, який убив безліч тварин: фото, відео і всі подробиці

У неділю, 20 січня, в Києві затримали Дмитра Куця, який неодноразово вбивав собак, стріляючи по них зі свого автомобіля.

Про подробиці затримання розповіла юрист і зоозахисниця Євгенія Прокопенко виданню "Журналіст".

"Позавчора я зробила пост в Facebook з відео і фото з приводу розшуку водія Audi (Куця Дмитра - ред.) з винагородою в 5 тис. грн. тому, хто надасть інформацію про місце проживання цієї людини, оскільки за місцем прописки він не живе . В результаті зі мною списалися люди, які його дійсно знають. Вони надали інформацію про те, де він живе зараз. Я подзвонила ще одній дівчинці-зоозахисниці, і ми разом поїхали до його дому. Ми почали там шукати машину, її не було. Тому ми просто вирішили чекати цюї людини біля будинку", - повідомила Євгенія Прокопенко.

Як зазначила юрист, все-таки їм вдалося вистежити цього чоловіка.

"У мене була інсайдерська інформація, в чому він може бути одягнений, до того ж були фото, як він виглядає. Ми все-таки дочекалися, коли він вийшов зі свого під'їзду, а тому ми його вже не пустили. Я просто перегородила йому дорогу , він спробував мене відштовхнути, але у нього це не вийшло. Він викликав поліцію, я викликала поліцію. При цьому він став розповідати, що нічого подібного ніколи не робив, це все провокація. Поліція приїхала і забрала його до Голосіївського районного управління ГУМВС України м. Києва. Що конкретно там сталося я не знаю, але правоохоронці збиралися його відпустити, тому що злочин, за яким було написано заяву, було скоєно в Дарницькому районі, тому опитувати його повинні там. Я наполягла на тому, щоб його не відпускали, а зв'язувалися з правоохоронцями в Дарницькому районі. Зрештою Дарницьке районне управління ГУМВС України м. Києва прислало своїх поліцейських і зловмисника забрали. Вели його в наручниках, відвезли в Дарницьке районне управління ГУМВС України м. Києва та там кілька годин ми давали свідчення, писали заяву", - розповіла зоозахисниця.

За її словами, починаючи з 2016 року цей чоловік розстріляв більше 15-ти собак.

"Потім під'їхали ще кілька людей, які бачили цю ж Audi з цими ж номерами. Поки відомо, що ця людина розстріляла більше 15-ти собак, він цим промишляв з 2016 року. В результаті ще приїхали зоозахисники, Нацкорпус. Якби не вони всі, то поліція б нічого, можливо, і не зробила. Як сказали правоохоронці: "Ми б його по 208 статті не мали б права відпустити і закрили б в СІЗО, якби його затримали в той же день по гарячих слідах". Так як поліція діяла три дні, вчора приїхав його адвокат, і Куць Дмитро поїхав з Дарницького районного управління ГУМВС України м. Київ додому. Він вчора мав дати зобов'язання про те, що буде на всіх допитах. Ми, зоозахисники та волонтери, в свою чергу будемо домагатися справедливого покарання по 299 статті Кримінального Кодексу України. Зараз у нас триває експертиза по собаці. Після того як будуть зібрані всі матеріали, їх відправлять в суд, який повинен буде обрати запобіжний захід", - додала Євгенія Прокопенко, коментуючи затримання поліцією чоловіка, якого волонтери та зоозахисники підозрюють у вбивстві собак.

На відео сюжет про затримання дивитися з 3:50.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", підлітки у Львові викинули кота з висоти дев'ятого поверху і зняли це на відео.