У Києві застрелили фігуранта скандалу з "діамантовими прокурорами": названо прізвище

Застреленим в Дніпровському районі Києві на вулиці Флоренції у вівторок, 5 березня, виявився 58-річний бізнесмен Сергій Кисельов.

Про це повідомляє ТСН.

Відзначається, що ім'я бізнесмена було у всіх на вустах у 2015 році, під час скандалу з "діамантовими прокурорами".

Тоді СБУ провела обшук в головному слідчому управлінні ГПУ - в результаті був затриманий перший заступник начальника Головного слідчого управління Генпрокуратури Володимир Шапакіна і заступник прокурора Київської області Олександр Корнієць. За даними слідства, вони вступили в корупційний зговір і отримали хабар в розмірі 3 млн 150 тис. грн.

Під час обшуків у них було виявлено понад 500 тис. доларів готівкою, автомат Калашникова і холодну зброю, багато ювелірних виробів і 65 діамантів, після чого скандальних прокурорів стали називати "діамантовими".

А в жовтні 2015 року було відкрито кримінальне провадження щодо ймовірного присвоєння діамантів, заявником якого був засновник ювелірної фірми ТОВ "ЮВК-Агат" Сергій Кисельов. Він стверджував, що упізнав в алмазах прокурорів - свої. Нібито їх вилучили у нього на початку серпня 2010-го під час обшуків. Як писали ЗМІ, Кисельова нібито звинувачували у виготовленні і збуті підроблених каменів, сам він стверджував, що це наклеп і на нього тиснуть через незгоду "ділитися".

Згодом в ГПУ заявили, що Кисельов не має відношення до справи прокурорів.

Як повідомляв "Апостроф", раніше з'явилася заява поліції і нові фото зі стрільби в Києві.