На мітингу Порошенка в Києві зібралася рекордна кількість людей - експерт

У Києві 17 березня підтримати чинного президента України Петра Порошенка прийшла рекордна кількість людей.

Про це на своїй сторінці в Facebook заявив блогер і політолог Петро Олещук.

"Як не крути - наімасштабнейшая зустріч з виборцями за всю кампанію. Тільки за офіційними даними на Михайлівській площі зібралося 25 000 чоловік. Думаю, насправді їх було більше", - зазначив блогер.

На думку експерта, ця зустріч Порошенка з виборцями - це можливість наочно оцінити дійсну підтримку президента і підтвердити ті відсотки, які показують соцопитування.

"Звичайно, походження цієї кількості людей буде викликати питання у конкурентів і відповідні звинувачення, проте факт залишається фактом - він і його штаб змогли це організувати. Видно, що на зустрічі були присутні чимало абсолютно щирих його прихильників. Згадайте всі ці селфі і рукостискання. Власне, це була можливість побачити наочно ті відсотки, які соціологи віддають в опитуваннях Порошенку. Частково їх можна було побачити сьогодні. З усім їх жаром по підтримці власного кандидата", - вважає політолог.

Він також зазначив, що Порошенко зумів закріпити за собою стійкий електорат, а його штаб володіє істотними організаційними можливостями, а це вже хороші умови для перемоги в президентській гонці.

"Для України такий запал - нетиповий. Можна, мабуть, лише деяких політиків згадати з такими відданими прихильниками. Тому, очевидно, списувати і виключати з гри Порошенка - рано. На його боці певна стійка електоральна база, яку можна було сьогодні побачити, готова кричати за "свого" на мітингах і протистояти будь-кому. Ну і організаційні можливості теж. Пристрасні шанувальники і логістика - це вже не так і мало для українських виборів", - підсумував Олещук.