Кличко опублікував селфі в монтажній шахті метро на Виноградар

Київ приступає до активної фази будівництва метро на Виноградар.

Про це повідомив мер столиці Віталій Кличко на своїй сторінці в Facebook. Також він виклав селфі з монтажної шахти нового відрізка метро.

«Монтажна шахта метро на Виноградар. Ми приступаємо до активної фази будівельних робіт. В кінці грудня 2021 року плануємо відкрити дві нові станції - «Мостицька» і «Проспект Правди», - написав Кличко.

Будівельні роботи щодо метро на Виноградар оцінюються в 6 мільярдів гривень. При цьому паралельно роботи будуть вести і по будівництву четвертої лінії метрополітену - в напрямку Троєщини.

Нагадаємо, в бюджеті Києва-2019 рік на будівництво метро на Виноградар передбачено 760 млн грн, а також виділяється фінансування з держбюджету.

За розрахунками проектантів, не менше 60 тисяч пасажирів будуть користуватися щодня двома новими станціями метро - «Мостицька» і «Проспект Правди». Після закінчення будівництва нових станцій на зеленій гілці буде простіше добиратися жителям Виноградаря. Також набагато комфортніше пересуватися містом зможуть і жителі мікрорайонів Мостицький, Синєозерний, Білицький, Вітряні гори, селище Шевченко, Мінського масиву і частково Пріорки.