Мер Києва Кличко поділився захоплюючим відео демонтажу Шулявського моста

Мер Києва Віталій Кличко опублікував масштабне відео демонтажу старого Шулявського моста, зняте з декількох ракурсів з використанням ефектних способів зйомки і монтажу.

Запис він виклав на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

На момент четверга, 18 квітня, робітники продовжують демонтаж частин Шулявського шляхопроводу. Експерти високо оцінюють швидкість виконання робіт. Перший етап - повний демонтаж конструкцій моста - завершиться вже до кінця місяця.

"На Шулявському шляхопроводі завершують демонтаж прогонів моста над проспектом Перемоги. До кінця квітня шляхопровід демонтують повністю", - написав мер Кличко.

Роботи на об'єкті тривають безперервно, Шулявський міст розбирають на блоки, які потім утилізують. Робочі для цього використовують "мегадомкрат" - його привезли з Нідерландів, він називається ABC, розроблений і зібраний компанією Mammoet. Домкрат дозволяє в короткі терміни розбирати і збирати мости, і це здійснюється великими модульними блоками - шляхопровід розрізають і розбирають на частини, які потім вивозять.

Важливо, що основну частину робіт намагаються здійснювати в темний час доби, щоб мінімізувати проблеми, пов'язані з перекриттям руху.

Реконструкція шляхопроводу триває вже місяць, її почали 17 березня. За оцінками експертів, роботи триватимуть приблизно 17 місяців, а проїзд по новому мосту відкриють вже до кінця цього року.