RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Таксисти в Києві нажилися на трагедії в метро, заломивши дикі ціни: названо цифри

Українці бурхливо обговорюють раптове зростання цін на таксі в зв'язку зі смертельною НП в Києві, через яку було закрито кілька станцій метро.

Про це вони пишуть у Facebook.

"Колись, коли в метро в столиці сусідньої з нами держави стався теракт, не найбільш приводом для невдоволення громадськості стали дії місцевих таксистів, які на людську трагедію вирішили додати до своїх пропозицій зайвий нулик", - написав у Facebook Inter Ned, опублікувавши скрін з вартістю поїздки на таксі в Києві, що підтверджує аналогічний сценарій і в Україні.

Як розповіли "Апострофу" участники колапсу, якщо в звичайний день вартість поїздки коштувала 87,51 грн, то сьогодні - 303,58, тобто ціни в мить зросли в 3,47 рази. Наприклад, щоб дістатися від Героїв Дніпра до м. Університет, довелося віддати 560 гривень.

"При мені, коли метро було закрито, люди спілкувалися які хотіли виїхати від метро Мінська - каву там пили - прайс починався з 250 грн. Називалися цифри 320 і 350. 4,5 раз. Х ... се", "з Оболоні до Почайної озвучували 200 грн, люди говорили про це з очманіло великими круглими очима", - додали очевидці.

Фото "Апострофа"

Також в мережі відзначили зібраність киян, які опинилися в епіцентрі НП.

"Все критичні ситуації в нашому житті - це поштовх нам до зближення один з одним. Нам ніби кажуть - дивися! Разом все можна вирішити! І таксі викликати, і актуальні новини читати, і зробити все можливе, щоб врятувати людині життя. І навіть знайти в собі правильне ставлення до того, що трапилося", - написала в свою чергу Olha Sukhomlyn.

У той же час в мережі не забули вказати на ступінь егоїзму більшості пасажирів метро, яких більше турбує момент, як дістатися до свого пункту призначення, а не смерть людини в метро.

"Мене мало не знудило від страху і свого егоїзму. Мене цікавило, як вирішити проблему свою, і зовсім не цікавило, що сьогодні через жахливу ситуацію не стало людини. ... І вже через півгодини метро працює в звичайному режимі, люди відчужено дивляться в смартфони, рекламу, стіни, підлогу. Все йде своїм шляхом. Тільки нудить, і хочеться випити. Люди, бережіть себе", - зазначила Anna Romanchenko.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в мережі сперечалися через відео небезпечної НП в метро Києва.

Також неадекват з ножем влаштував полювання на людей в метро Києва.