Соціологи опублікували свіжий рейтинг Кличка серед киян

Рейтинг мера Києва Віталія Кличка серед жителів столиці впав до 15,8%.

Про це свідчать дані соціологічного опитування ГС "Фонд Інноваційних Проектів".

Так, якби вибори мера Києва відбулися в найближчу неділю, 15,8% знову обрали б Кличка (партія УДАР). Цікаво що майже таку ж кількість голосів мав би шанс отримати будь-який кандидат від партії "Слуга народу". За обрання "президентського" мера готові віддати свої голоси 15% опитаних.

Далі йдуть Володимира Бондаренко ("Батьківщина") - 8,2%, Олександр Попов ("Опозиційна платформа - За Життя") - 6,3%, Олександр Омельченко (партія "Єдність") - 6,1%.

При цьому 77,6% респондентів зазначили, що за роки мерства Кличка життя у столиці не покращилося, а 67,4% - що Київ став брудним містом "з горами сміття, реклами та занедбаними парками".

Найбільш важливими проблемами міста респонденти вважають погану якість питної води в кранах (44,6%), незадовільну якість роботи київської влади (34,1%), велику кількість автомобілів на тротуарах (33,3%), поганий стан рухомого складу громадського транспорту (31,2%).

Опитування було проведено у період з 18 по 23 липня серед киян. У ході дослідження було опитано 1798 повнолітніх респондентів, що проживають у місті Києві. Похибка вимірювання становить 2,3%.