RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Скандал з незаконною надбудовою в центрі Києва: з'явилися свіжі фото і підсумки переговорів

Власник квартири в історичній будівлі на вулиці Софіївській в центрі Києва, який намагався звести надбудову, відновить конструкцію даху і здійснить ремонтні роботи в будинку.

Про це повідомив радник Київського міського голови Максим Бахматов під час прес-брифінгу в КМДА.

За словами чиновника, власник визнав, що створив дискомфорт і погодився не просто відновити покрівлю, а й відремонтувати ліфти, зробити реконструкцію архітектурних елементів, навести порядок на внутрішній прибудинкової території будинку.

Представник власника приміщення запевнив, що поки не ведуться і не плануються роботи зі зведення надбудови і пояснив виниклі чутки.

"У п'ятницю, з огляду на погодні умови, жителі почали скаржитися на протікання даху. Ми прийняли рішення про відновлення покрівлі, підняли будівельні матеріали і почати роботи по відновленню покрівлі. Але виникло непорозуміння з представниками влади, яке вчора було усунуто під час зустрічі. Ми повернемо первісний стан конструкції, також плануємо здійснити ремонт в будинку ", - сказав адвокат Дмитро Набугорнов.

Як повідомив на своїй сторінці в Facebook голова Шевченківської РДА Олег Гаряга, після брифінгу чиновники КМДА з журналістами і представником власника квартири "відвідали об'єкт і на власні очі переконалися, що "розмови" про відновлення будівництва, не знаходять підтвердження".

41.jpg
1 / 1
42.jpg
1 / 1
43.jpg
1 / 1

"Лінія даху, яка була демонтована, видно на фото, тому будемо контролювати, щоб відновлена дах відповідала цьому рівню", - пообіцяв Олег Гаряга.

Як повідомляв "Апостроф", раніше влада організувала вивезення будівельних матеріалів з двору історичної будівлі в центрі Києва, на якому власник однієї з квартир намагається незаконно звести надбудову.