З'явилися несподівані подробиці "викрадення" відомого банкіра в Києві

Глава правління "Укрексімбанку" Олександр Гриценко, про викрадення якого раніше повідомляли його родичі, був насправді затриманий співробітниками Служби безпеки України за дорученням Генеральної прокуратури України.

Про це повідомила прес-секретар СБУ Олена Гітлянська.

Гітлянська назвала статті, за якими звинувачується Гриценко. Серед них - створення злочинної організації, привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем та легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом.

"Ніякого викрадення одного з членів правління АТ Укрексімбанк не було. Він був затриманий співробітниками Служби безпеки України за дорученням Генеральної прокуратури України в рамках кримінального провадження за ознаками вчинення злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255, ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 209. Затримання відбувалося виключно в рамках чинного законодавства. в даний час затриманий поміщений в ізолятор тимчасового утримання", - повідомила прес-секретар СБУ на своїй сторінці в Facebook.

Відзначимо, що Олександр Гриценко був призначений на посаду голови правління "Укрексімбанку" наглядовою радою фінустанови 1 серпня 2014 року. Колективу банку його представила особисто на той час глава НБУ Валерія Гонтарєва. Гриценко змінив на цій посаді Віталія Білоуса, який очолював "Укрексімбанк" з початку 2013 року. Всі повноваження він отримав 15 серпня 2014 року - безстроково.

Як повідомляв "Апостроф", раніше під Києвом невідомі скоїли зухвале викрадення людини.