У Києві смертельно хворих пацієнтів відправляють додому: деталі "карантинного" скандалу

У Києві в зв'язку з карантином з паліативних відділень лікарень виписують тяжкохворих пацієнтів з групи високого ризику, які перебувають на останньому етапі життя.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на "Слідство.інфо".

Багато з них страждають від сильного болю, потребують регулярних ін'єкцій морфіну, супроводу лікарями і підтримки дихання. При цьому, всупереч наказу МОЗ про заборону паліативним відділенням відмовляти в госпіталізації таким пацієнтам, фактично лікарні не приймають нових хворих, посилаючись на карантин.

В Олександрівській та Київській міській лікарні №18, незважаючи на планову потужність по 10 пацієнтів і чергу на госпіталізацію, зараз залишилося по три пацієнта в кожному відділенні.

Більш того, в декількох інших паліативних відділеннях столиці журналістам повідомили, що під час карантину пацієнтів не беруть, і не запропонували жодних альтернатив допомоги.

У Департаменті охорони здоров'я КМДА прокоментували ситуацію з паліативною допомогою у столиці.

"З огляду на те, що паліативний пацієнт під час епідемії є найбільш вразливим до інфікування і в подальшому може мати важкий перебіг захворювання, акцент паліативної допомоги перенесений на виїзні бригади відділень паліативної допомоги, які можуть в повному обсязі забезпечити паліативну допомогу на дому", - заявила директор департаменту Валентина Гінзбург.

Як повідомляв "Апостроф", в місті Бориспіль Київської області пацієнту з лабораторно підтвердженим діагнозом COVID-19 за один день двічі відмовили в госпіталізації, стан чоловіка погіршується, однак він змушений продовжувати лікуватися вдома.