Як відзначать День Києва в умовах карантину: повний перелік онлайн заходів

Через заборону на масові заходи в зв'язку з пандемією коронавірусу цього року День Києва відзначатимуть 31 травня тільки в теле- і онлайн форматі.

Про це повідомили на офіційній сторінці КМДА, опублікувавши список запланованих заходів.

Як сказано в повідомленні, розпочнеться святкування в ефірі телеканалу "Київ" ранковою святковою програмою, в якій будуть привітання і серії тематичних сюжетів "Прогулянки по Києву", "Київ, який ми любимо", "Портрети" і "Історії".

У мерії також обіцяють трансляцію "Пробігу під каштанами", який цього року пройде онлайн, святкову телевікторину з киянами і радіоконцерти груп [О], "On I Ona", "ADAM", "Нумер 482", "Green Grey".

Крім того, столичні колективи створюють святкові ролики, які буде продемонстровано в соцмережах і на Youtube-каналах.

Зокрема, Академічний камерний хор "Хрещатик" створив хорову версію пісні Ігоря Шамо та Дмитра Луценка "Як тебе не любити, Києве мій!".

Київський академічний муніципальний духовий оркестр підготував відеоролик пісні-привітання "Щастя, добра і любові".

Відеопривітання піснею "Україна - рідний край" записав Київський академічний ансамбль української музики "Дніпро".

Гала-концерт лауреатів і учасників Всеукраїнського фестивалю хорового мистецтва "Пісня над Дніпром-2020" імені Анатолія Авдієвського покажуть на youtubе-каналі UA: ESTRADA.TV.

Крім того, в мережі покажуть гала-концерт "Світові шедеври" за участю артистів та оркестру Київського національного академічного театру оперети.

Протягом двох днів, 30 і 31 травня, о 20:00 відбудеться трансляція концерту Муніципальної академічної чоловічої хорової капели ім. Л. Ревуцького в запису, присвяченого Дню Києва.

У ті ж дні, близько 20:00 артисти Київського академічного театру опери і балету для дітей та юнацтва (вул. Межигірська, 2), покажуть своє музичне вітання з балкона на фасаді театру.

Як повідомляв "Апостроф", раніше мер Києва Віталій Кличко пояснив, чому замість традиційних для столиці каштанів на Хрещатику з'явилися інші рослини.