RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

З'явився новий рейтинг кандидатів на пост мера Києва

Чинний міський голова Києва Віталій Кличко лідирує в рейтингу кандидатів на пост мера столиці, майже вдвічі випереджаючи найближчого конкурента.

Про це свідчать результати соцопитування, проведеного громадською організацією "Передові правові ініціативи".

За Віталія Кличка готові проголосувати 35% опитаних з числа тих, хто має намір брати участь в голосуванні і вже визначився з вибором. На другому місці - Микола Тищенко з "Слуги народу" з 18,8%. У першій п'ятірці кандидатів також Олексій Гончаренко з "Європейської солідарності" (8%), самовисуванець Андрій Пальчевський (6,5%), Нестор Віталій з ВО "Батьківщина" (6%). Решта кандидатів набрали менше 5%.

Кияни позитивно оцінили роботу Віталія Кличка і його команди по боротьбі з COVID-19. Зокрема, 62,6% назвали діяльність мерії як "дуже ефективну" або "скоріше ефективну". "Команда мера оперативно забезпечила необхідні закупівлі для медиків і організувала їм доплати з міського бюджету. Також кияни звертають увагу на якісну комунікацію міського голови і регулярне інформування щодо ситуації з COVID-19", - повідомляють автори дослідження.

У порівнянні з попереднім соцопитуванням, яке проводилося місяць тому, збільшилася кількість киян, які вважають, що президент Володимир Зеленський на прийдешніх виборах мера Києва повинен підтримати Кличка. Так вважають 33% респондентів. На другому місці щодо президентської підтримки виявився Микола Тищенко (22,5%), на другому місці - Олександр Ткаченко (7,1%).

Соцдослідження було проведено 21 червня 2020 року методом телефонного інтерв'ю. Всього було опитано 15155 респондентів - жителів Києва в десяти районах столиці у віці старше 18 років. Похибка репрезентативності не перевищує 1,5%.