RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

У Києві дозволили відвідувати ресторани і кафе, залишивши деякі заборони: документ

У Києві ресторанам, кафе та іншим закладам громадського харчування дозволили приймати гостей в приміщеннях.

Про це йдеться у відповідному розпорядженні КМДА від 22 червня.

У документі описано вимоги по роботі закладів громадського харчування, серед яких і правила роботи закладів в приміщеннях.

При цьому поки закладам заборонено відкривати дитячі кімнати, проводити банкети більш ніж для десяти осіб, готувати їжу на відкритих кухнях та відкривати буфети самообслуговування.

Відвідувачі можуть входити до закладу тільки в супроводі персоналу. Людей з підвищеною температурою або ознаками ГРВІ пускати в заклад не будуть.

На вході в кафе та ресторани мають бути встановлені антисептики, рідке мило та паперові рушники. Персонал повинен регулярно проводити вологе прибирання на кухні та на літніх майданчиках.

Всі співробітники кафе і ресторанів мають обслуговувати гостей в масках і рукавичках. Гості повинні знаходитися в масці, коли заходять в заклад та пересуваються по ньому.

З 11 травня в Україні почалося ослаблення карантинних обмежень, пов'язаних з пандемією коронавірусу. Ресторанам і кафе дозволили приймати гостей на літніх майданчиках.

З 22 червня Київ визнали таким, що відповідає новій методиці для чергового послаблення карантинних обмежень.

Адаптивний карантин в Україні уряд продовжив до 31 липня.

Як повідомляв "Апостроф", за станом на ранок 23 червня в Україні ще 833 людини заразилися коронавірусом за останню добу.

У Києві на ранок 23 червня зафіксували коронавірус за останню добу ще у 61 жителя міста.