При голосуванні за Подільсько-Воскресенський міст депутатів намагалися ввести в оману - Людмила Костенко

На останній, 11-й сесії Київської міської ради 8-го скликання було зроблено спробу без обговорення проголосувати за програму соціально-економічного розвитку, в якій, зокрема, передбачалося виділення майже 400 млн грн на будівництво Подільсько-Воскресенського моста. Однак проект рішення не набрав необхідної кількості голосів. Скандальність ситуації полягала в тому, що "процес мало не перетворився на голосування за кота в мішку, адже приймати поспішно правки, за якими житиме Київ до кінця року - абсурд".

Так прокоментувала події в Київраді в ефірі телеканалу Kyiv Live депутат Київради Людмила Костенко. Вона вимагала пояснень щодо призначення зазначених коштів.

"Справа в тому, що фінансування на добудову моста вже було виділено в бюджеті, за який депутати проголосували, не знаючи всіх деталей, зокрема, не маючи повного звіту підрядників, як були освоєні кошти, виділені на будівництво моста раніше, - зазначила Людмила Костенко . - Але бюджет і програма - документи нероздільні. Тобто, проголосувавши за програму, депутати погодилися б авансом, без будь-яких тендерів виділити гроші, за які можна побудувати або лікарню, або дитячий сад, або 2-3 стадіону".

Депутат висловила надію на те, що нова каденція Київради принципово розбереться в цьому питанні, щоб і далі працювати виключно на благо киян.