Національну громадську телерадіокомпанію України очолив Зураб Аласанія

Наглядова рада громадського мовлення обрала сьогодні, 10 квітня, главою правління Національної громадської телерадіокомпанії України (НГТУ) екс-гендиректора Національної телекомпанії Зураба Аласанію. Про це повідомляє gordonua.com.

У першому турі за Зураба Аласанію і Олега Наливайка проголосували вісім осіб, тому було оголошений другий тур, в якому Аоасанія отримав десять голосів "за" і сім "проти".

Аласанія керуватиме чотири роки і зможе обиратися на другий термін. Третій термін поспіль займати цю посаду він не зможе.

Посадовий оклад голови НГТУ складе 76,8 тис. грн. Наглядова рада зможе приймати рішення про надбавки, доплати і премії. Після обрання голови правління Наглядова рада протягом місяця вибере і призначить шістьох членів правління.

Відзначимо, на посаду голови НГТУ претендувало вісім осіб: Зураб Аласанія, тележурналіст Роман Вибрановський, режисер-постановник Олександр Зирін, співробітник телеканалу "2+2" Олександр Зорка, голова Держкомітету з телебачення і радіомовлення Олег Наливайко, кореспондент Polsat Марек Сіерант, а також керівник цеху електропідстанцій НГТУ Олександр Коваленко і колишній головний продюсер телекомпанії "Соціальне телебачення Сумщини" Юрій Дараган.

Громадське телебачення в Україні має почати роботу в 2017 році на базі перетвореної Національної телекомпанії України. Відповідно до закону "Про суспільне телебачення і радіомовлення" глава правління обирається на конкурсній основі наглядовою радою НСТУ на чотири роки шляхом прямого, рівного, таємного голосування.

Нагадаємо, Зураба Аласанію було звільнено з посади голови Національної телекомпанії України 7 листопада 2016 року.