Журналісту Носику, який раптово помер у Росії, пригадали його скандальні слова про українців

Журналіст, заступник генерального директора першого кримськотатарського телеканалу "ATR" Айдер Муждабаев відзначив разючу зміну, що сталася після військової агресії Росії проти України з російським журналістом і блогером Антоном Носиком, який помер сьогодні, 9 липня.

"Яскрава, товариська, цікава людина. З моменту анексії Криму я, здається, не зустрічав його, а ні, бачив, в травні 15-го на прийомі в Москві з нагоди Дня Ізраїлю. Ми обнялися, поговорили, потім я назавжди з РФ поїхав, і ми більше не спілкувалися", - написав Муждабаев в Facebook.

Він зазначив, що вже живучи в Україні, дивувався ідентичним пропагандистським, а то й гірше, висловлюванням Носика про українців і сирійців.

"Я їх не коментував, але моторошно було за цим спостерігати, як ніби ти знав і водночас зовсім не знав людину. Добрий знайомий - і злий чужий. Такі спогади, розірвані, як саме життя, надвоє російсько-української війною", - підсумував журналіст.

У коментарях до його посту користувачі приводять найяскравіші українофобські заяви Носика.

"Ось я був стільки років толераст. І вважав українців за людей. Ну ладно, умовили, я помилявся, виправлюся. Так, я проти нацизму, і якщо десь цієї моєї позиції не поділяють, то я готовий про таку країну висловитися вголос. Отже, нагадую. Я - єврей. Ви - гітлерівські підстилки ", - написав Носик у своєму" Живому журналі "21 липня 2016 року.

Крім того, в своєму блозі на "Эхо Москви" 12 лютого 2015 року Носик закликав не допомагати Україні зброєю, оскільки вона його все одно її розкраде і продасть.

"Скільки Україні зброї не постав, її призовників так і будуть далі відправляти у Іловайський, Дебальцевський або будь-який інший котел, без одягу, їжі і боєприпасів", - писав тоді російський журналіст.

Крім того, Носик заявив, що російське суспільство набагато здоровіше українського, де заборонили ряд російських інформаційних ресурсів, фільмів і серіалів.

Варто відзначити, що за три дні до своєї смерті Носик знову взявся за "українське питання": в своєму "ЖЖ" він написав провокаційний ост, в якому закликав українців покаятися за геноцид поляків і відмовитися від героїзації діячів ОУН-УПА.

Нагадаємо, 3 жовтня 2016 року суд у Москві визнав відомого російського блогера Антона Носика винним в екстремізмі. Причиною став пост Носика в особистому блозі на ЖЖ матеріал під заголовком "Стерти Сирію з лиця землі", в якому він схвалив російську операцію в Сирії і порівняв цю країну з нацистською Німеччиною.