RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

У Кремлі заступилися за Медведчука: Україну чекає перевірка ОБСЄ через закриття телеканалів

У зв'язку з закриттям в Україні телеканалів, пов'язаних з нардепом Віктором Медведчуком, в Україну приїде делегація Бюро представника ОБСЄ з питань свободи ЗМІ.

Як передає "Реаліст", візит відбудеться з 13 по 16 липня.

Напередодні візиту російський МЗС звернувся до ОБСЄ, заявивши, що з боку цієї організації не було "належної" реакції на це рішення.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський 2 лютого 2021 року ввів в дію рішення РНБО про застосування санкцій проти нардепа Верховної Ради від "Опозиційною платформи - За життя" Тараса Козака терміном на п'ять років і телеканалів Медведчука, після чого вони були заблоковані.

У складі делегації ОБСЄ буде Тереза Рібейро, у якої є великий політичний і дипломатичний досвід, а також досвід роботи в сфері прав людини та ЗМІ. Перед тим вона займала посаду держсекретаря з європейських справ в МЗС Португалії та заступниці генерального секретаря Середземноморського Союзу.

Крім неї в Україну приїде радник Бюро представника ОБСЄ з питань свободи Айдар Ботагаров. Він постійно відвідує Україну, активно займався організацією візиту Рібейро. Також до складу делегації увійшов з співробітник Бюро представника ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Адіс Мустеданаджіка.

Як повідомляв "Апостроф", Зеленський заявив, що телеканали Медведчука можуть виявитися в довічному бані.