Вчені знайшли восьме диво світу

Вчені виявили раніше втрачене восьме чудо світу - місце знаменитих білих і рожевих терас "Отукапуарангі" в Новій Зеландії.

Про це повідомили новозеландські дослідники Рекс Банн і Саша Холден, передає The National Geographic.

"Отукапуарангі" представляла собою великі тераси, що складаються з білих і рожевих каскадних порід, але після виверження в1886 році вулкана Таравера вулканічний попіл опустився в озеро Ротомахана, тимчасово заповнивши його і покривши знамениті тераси.

У минулому році завершилося 5-річне дослідження, в якому вчені, використовуючи підводні гідролокатори, зйомки і фотографії, прийшли до висновку, що тераси було повністю зруйновано під час виверження.

Однак Банн і Холден стверждують, що торішній висновок міг бути заснований на 130-річній неправильній картографічній інформації.

На їхню думку, тераси не знгикли. Вчені заявили, що використовуючи щоденник 1859 року картографа Фердинанда фон Хохстеттера, вони знайшли тераси на 9-15 метрів нижче берега сучасного озера Ротомахана.

Нагадаємо, раніше у мережі з'явилися фотографії знайдених у Єгипті в районі Дахшур під Каїром залишків піраміди приблизно 18-17 століття до нашої ери.