RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Студентка створила найменшу ялинку в світі - вона в 40 тисяч разів менше людської волосини: фото

В Нідердандах студентка створила найменшу в світі новорічну ялинку висотою чотири нанометри, яка складається всього з 51 атома.

Про це повідомляє видання Daily Mail.

Найменшу у світі штучну новорічну ялинку, яка має розмір приблизно нитки ДНК, створила студентка Делфтського технологічного університету (Нідерланди) Мора Вільямс. Новорічне деревце складається з 51 окремого атома і має висоту всього чотири нанометри.

Студентка використовувала пристрій, який дозволяв їй сканувати окремі атоми. Потім вона використовувала потужний мікроскоп, щоб змінити положення кожного і сформувати знакову форму.

Крихітне дерево було випускним проектом студентки, в якому вона використовувала скануючий тунельний мікроскоп, призначений для сканування окремих атомів та зміни їх положення. Ця технологія використовується для вивчення індивідуальних квантово-механічних властивостей кожного атома.

Як повідомляв "Апостроф", одним з головних атрибутів Нового року вважається прибрана ялинка, яка створює святкову атмосферу в домі. Однак відомо про п'ять кімнатних рослинах, які в новорічні свята легко перетворити в "ялинку".