RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Boeing створив антимікробне покриття - здатне вбивати коронавірус

Астронавти на борту Міжнародної космічної станції (МКС) проводять експерименти з антимікробним покриттям, яке призначене для боротьби з поширенням бактерій і вірусів, включаючи вірус SARS-CoV-2.Це покриття було розроблене компанією Boeing, щоб забезпечити безпеку систем космічних станцій.

Про це повідомляє видання Daily Mail.

Спільну розробку компанії Boeing і Університету Квінсленда (Австалія) вже випробували на борту літака Boeing 787 EcoDemonstrator в минулому році в рамках ініціативи "Літай впевнено".

"Випробування антимікробного покриття тривають і на орбіті, і на Землі. Ми натхнені попередніми результатами. Я бачу великий потенціал в широкому застосуванні технології в поєднанні з іншими заходами щодо запобігання передачі інфекцій", - заявив директор з безпеки компанії Boeing Майк Ділейні.

За його словами, під час експерименту на МКС використовуються два ідентичних набори предметів, включаючи пряжку ременя безпеки літака, зразки тканини обшивки крісел і ременів безпеки, а також частини підлокітника і відкидного столика з салону повітряного судна. Один комплект обробляється антимікробним покриттям, інший - ні. Члени екіпажу МКС періодично торкаються предметів з даних наборів, переносячи мікроби, які природним чином з'являються на шкірі людини.

Згодом всі ці предмети будуть повернуті на Землю для аналізу в лабораторіях Boeing, після чого можна буде говорити про ступінь ефективності антимікробної покриття в умовах космосу.

"Основна мета нашого протимікробного покриття полягає в захисті екіпажів МКС і космічних кораблів. Однак, у світлі поточної пандемії, ми розширили можливості покриття, технологія може тепер застосовуватися і на поверхнях на Землі для боротьби зі збудником COVID-19 і іншими вірусами і бактеріями. Ми продовжуємо роботу над дослідженням та отриманням дозволів регулюючих органів", - додав професор Майкл Монтейро з Австралійського інституту біоінженерії і нанотехнологій.

Антимікробне покриття на борту космічного корабля або МКС може допомогти зберегти здоров'я екіпажу і захистити системи космічного корабля від бактерій, а в перспективі запобігти міжпланетному поширенню мікробів, які переносяться з Землі або з іншої планети.

Як повідомляв "Апостроф", 18 лютого ровер Perseverance досяг орбіти Марса і здійснив посадку на Червону планету, подолавши відстань протяжністю близько 471 млн км.