RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

WhatsApp тестує дивну функцію: безпека повідомлень виявиться під питанням

Месенджер WhatsAppтестує нову функцію. Вона дозволить надсилати повідомлення, які автоматично зникатимуть через 90 днів. Це ставить під питання безпеку користувачів, зокрема через те, що завжди можна зробити скрін.

Про це повідомляє Android Authority.

Месенджер WhatsApp тестує функцію, доцільність якої ставиться під сумнів в мережі задовго до її релізу. За наявними даними, команда сервісу має намір запровадити можливість відправки повідомлень, які зникають через 90 днів після їх відправлення.

Раніше повідомлялося, що месенджер тестує повідомлення, що зникають через 24 години. У загальнодоступній версії вони зникають тільки через тиждень або видаляються відразу після прочитання.

Замість того, щоб зменшити ліміт часу для зникаючих повідомлень, менеджери намагаються його збільшити. Це особливо дивно, оскільки WhatsApp просував функцію “самознищення” як щось, що дозволяє “вести більш легку і приватну бесіду”.

Нова функція ставить безпеку користувача під сумнів. У поточній ситуації зникаючі повідомлення спеціально маркуються, і це видно одержувачу, тому ніщо не заважає співрозмовнику зробити скріншот або запис екрану.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що WhatsApp запропонував ексклюзивну функцію для корейських смартфонів.