RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Мікеланджело був "коротуном": вчені з'ясували реальний зріст геніального художника

Експерти з Дослідницького центру судової антропології, палеопатології і біоархеології (FABAP) на Сицилії вивчили взуття, яке належало італійському скульптору, художнику і архітектору епохи Відродження Мікеланджело Буонарроті. Вони з'ясували, що його зріст не перевищував 1,6 м.

Про це повідомляє Daily Mail.

Дослідження провели палеопатолог Франческо Галассі та судовий антрополог Олена Варотто з дослідницького центру FABAP. Вони вивчили три туфлі, залишені в будинку Мікеланджело у Флоренції після його смерті - пару шкіряних туфель і одиночну шкіряну туфлю. Вчені використовували раніше встановлену формулу для оцінки зросту за розмірами стопи.

В середньому взуття було близько 22-23 см в довжину. Таким чином, вчені дійшли висновку, що зріст Мікеланджело (або, принаймні, власника взуття) становив близько 160,3 сантиметра. Хоча для сучасного європейця-чоловіка це низький зріст, в кінці 15-го початку 16-го століть такий зріст був середнім.

Як писав "Апостроф", раніше вчені заявили, що їм вдалося розкрити секрет унікального звучання скрипок майстра Антоніо Страдіварі.