Побувати в майбутньому: у NASA створили відеосимуляцію подорожей людини до космосу

У NASA показали відеоролик, що ілюструє майбутні космічні подорожі людини до небесних тіл у Сонячній системі, і навіть за її межами.

Відео створили у Центрі космічних польотів імені Годдарда. У ньому показано, які космічні місії NASA планує здійснити в найближчому та віддаленому майбутньому, - повідомляє Space.

Під час створення ролика використовувалися рекламні плакати, присвячені майбутнім космічним подорожам, котрі створені 5 років тому Лабораторією реактивного руху NASA. Вони вдихнули в них нове життя, перетворивши їх із звичайних картинок на повноцінне відео з реальними акторами.

На кадрах можна побачити сім'ю з дитиною, які спостерігають за злетом ракети з марсіанської колонії, стрибок парашутиста в атмосфері екзопланети HD 40307 g, сім'ю, що спостерігає за водяними гейзерами на супутнику Сатурна Енцеладі, плавання на байдарці в метанових озерах супутника Сатурна Титана і т. д.

"Поки що людина побувала лише на Місяці і скоро ми знову туди повернемося. Далі ми вирушимо на Марс, але це не кінцева точка подорожей людства. Ми хотіли показати, як ми бачимо наше космічне майбутнє", - кажуть представники NASA.

Багато представлених концепцій здійсненні вже сьогодні, за нинішнього рівня розвитку земних технологій. Але, через об'єктивні причини, ні NASA, ні інші провідні компанії не можуть їх здійснити зараз. Багато в чому це пов'язано із фінансовими труднощами.

Наразі в агентстві сподіваються відправити людину на Місяць у рамках програми "Артеміда" в середині цього десятиліття. Приблизно в 2035 році NASA планують здійснити пілотований політ до Марсу.

Пандемія коронавірусу та перегляд фінансової підтримки агентства урядом США вносять свої корективи.

Раніше ми також повідомляли про те, що недавно марсохід NASA зробив ефектне панорамне фото Червоної планети.