RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

11 травня

10 травня

9 травня

8 травня

Всі новини

Нова американська зброя вб'є всі російські безпілотники: що відомо про проект

США випробовують нову надпотужну зброю, яка використовує мікрохвильову технологію для протидії електроніці супротивника і здатна знищувати безпілотники.

Про це повідомляє Express.

Мікрохвильову ракету, відому також HiJENKS (High-Powered Joint Electromagnetic Non-Kinetic Strike Weapon), випробовують на авіабазі Чайна-Лейк.

Нова розробка стала розвитком проекту Дослідницької лабораторії ВПС США зі створення надвисокої частоти ракети CHAMP, випробування якої завершили десять років тому.

Зазначається, що в ракеті HiJENKS застосували нові технології, які дозволили зменшити боєприпас і збільшили кількість платформ, які зможуть нести ракету. Відомо, що перспективні системи можуть знищувати дрони сфокусованими електромагнітними імпульсами.

Начальник відділу потужних електромагнетиків AFRL Джеффрі Хеггемайєр повідомив, що для ракети ще не була призначена спеціальна платформа, але менша площа означає, що її можна інтегрувати в широкий спектр систем.

"Ми почнемо розглядати додаткові програми для конкретних послуг після того, як проведемо цей тест, який демонструє технологію", - сказав він.

Варто відзначити, що компанія також працює над більш просунутою версією Tactical High Power Operational Responder (THOR), яка використовує технологію HPM для відключення роїв дронів, що становлять загрозу для військових баз.

Раніше ми писали, що група українських інженерів із Дніпра розробила безпілотник із різними модифікаціями для подолання ворожої ППО та більш ефективного виконання бойових завдань.