"Бокс - це лайно": скандальний суперник Кличка оголосив про завершення кар'єри

Британський боксер Тайсон Ф'юрі, який 28 листопада 2015 року здолав українця Володимира Кличка, після чого двічі переносив матч-реванш з українцем, оголосив про те, що йде зі спорту.

Про це чинний чемпіон світу за версіями WBO, WBA і IBO оголосив через свою сторінку в Твіттері.

"Бокс - це саме сумна річ, в якій я коли-небудь був задіяний. Це - шматок лайна. Я йду і йду великим. Тому пішли, ви, невдахи, удачі вам" (насправді, Ф'юрі використовував менш літературні вирази - " апостроф "), - написав 28-річний Ф'юрі.

Нагадаємо, що спочатку матч-реванш був запланований на 9 липня, проте в кінці червня Ф'юрі повідомив про те, що травмувався під час однієї з пробіжок і бій був перенесений на 29 жовтня. Однак поступово прояснялося, що британець не зможе вийти на поєдинок: спочатку з'явилися повідомлення в ЗМІ про те, що він приймав допінг ще перед першим поєдинком 28 листопада 2015 року, потім новини про те, що Тайсон веде заочну війну з інспекторами антидопінгових організацій, а наостанок - про чергове перенесення зустрічі. У підсумку, кілька днів тому з команди Ф'юрі повідомили про те, що їх підопічний не вийде в ринг до кінця року.

В WBO і WBA пригрозили, що заберуть чемпіонські пояси у Ф'юрі, а в команді Кличка почали переговори з потенційними суперниками для організації іншого бою.

У разі, якщо Ф'юрі таки залишить бокс, можна відзначити, що на його рахунку 25 перемог в 25 матчах. Тайсон завершив 18 зі своїх поєдинків нокаутом. Свій перший бій він провела 6 грудня 2008 року.

Про те, що робити Володимиру Кличку зі своєю кар'єрою через відмову Ф'юрі, читайте в матеріалі "Апострофа" - "Складний вибір Кличка: що робити українському боксеру після відмови Ф'юрі вийти в ринг"