Туреччина - Україна: де дивитися матч футбольної збірної

6 жовтня у турецькій Коньї відбудеться матч 2-го туру відбіркового турніру ЧС-2018 між місцевою командою та збірною України: в першому турі 5 вересня в Києві підопічні Андрія Шевченка зіграли внічию 1:1 з Ісландією, тому втрачати очки у звітній зустрічі небажано.

Туреччина - Україна

6 жовтня, четвер, 21:45. Конья, стадіон "Конья Бешикташ".

Пряма трансляція на каналах "Україна" і "Футбол 1"

Орієнтовні склади

Туреччина: Волкан Бабаджан - Кейбаші, Топал, Азіз, Езбайракли - Туфан, Йокушлу, Айхан - Мор, Чалханоґлу, Тосун

Україна: П'ятов - Бутко, Хачеріді, Ордець, Соболь - Степаненко, Риболовля, Ротань - Ярмоленко, Петряк - Кравець

Втрати: Циганков, Ракицький, Ксьонз, Федецький.

Суддя: Мануель Ґрефе (Німеччина).

У групі І, де крім українців і турків виступають ще й ісландці, фіни і новачки офіційних змагань під егідою УЄФА і FIFA збірної Косова, склалася цікава ситуація. Всі матчі 1-го туру завершилися внічию 1:1. Найбільш близькими до того, щоб змінити цю нічийну епідемію, були "синьо-жовті". Але в кінцівці поєдинку на "Олімпійському" Євген Коноплянка примудрився не реалізувати 11-метровий штрафний удар. Притому, що пенальті Коно вдало пробивав і в більш важливих матчах - наприклад, у поєдинку за Суперкубок УЄФА проти "Реала". Як би там не було, але зараз всі збірні секстету мають в активі по одному заліковому пункту, і 2-й тур напевно виділить в ньому лідера і аутсайдера.

Логічно, що українцям необхідно грати тільки на перемогу, щоб не опинитися серед останніх, оскільки швидше за все хорвати розберуться з Косовом і наберуть 3 очки. Андрій Шевченко перед матчем говорив, що батьківщину його команда залишає з наміром привезти туди максимальний результат. Додамо, що 9 жовтня в польському Кракові збірна України зустрінеться з косоварами. Це буде домашній поєдинок команди, а Краків був обраний як нейтральне поле (з огляду на те, що Україна не визнає незалежності Косова).

Додамо, що Туреччина, як і Україна, невдало виступила на Євро-2016, правда, на відміну від українців, турки все-таки зуміли набрати очки і забити голи на полях Франції. Підопічні Фатіха Теріма (а відомий фахівець зберіг свій пост) здобули перемогу над Чехією (2:0), програвши перед цим Хорватії 0:1 та Іспанії 0:3. Україна, нагадаємо, під керівництвом Михайла Фоменка програла Німеччині 0:2, Північній Ірландії 0:2 і Польщі 0:1.