"Шахтар" завершив груповий етап Ліги Європи з максимальним результатом

Донецький "Шахтар" завершив груповий етап Ліги Європи перемогою над "Брагою". Підопічні Паулу Фонсеки в результативному поєдинку виграли в Португалії.

Фонсека виставив на гру експериментальний склад, довіривши місце в основі ряду молодих гравців, але це не завадило "Шахтарю" відсвяткувати успіх.

"Брага", якій потрібно було перемагати в цій грі, виглядала трохи активніше в перші 45 хвилин гри. Але "Шахтар" краще використовував свої шанси. "Гірники" відкрили рахунок після подачі кутового і удару головою у виконанні Кривцова, а потім використали швидку атаку - Марлос протягнув м'яч до штрафної, віддав на Тайсона, а той точно пробив низом. Перед перервою "Бразі" вдалося один м'яч відіграти - Стоїлькович забив головою.

У другому таймі "Шахтар" збільшив свою перевагу в рахунку. Причому і Кривцов, і Тайсон відзначилися ще по разу. Захисник знову забив головою після стандарту, а півзахисник завершив голом сольний забіг до воріт. Під кінець матчу "Бразі" вдалося відзначитися ще раз, але це вже не мало значення.

"Брага" - "Шахтар" - 2:4
Голи: Стоїлькович, 43, Вукчевич, 89 - Кривцов, 22, 62, Тайсон, 39, 66

"Брага": Марафона, Байано, Росіч, Пінту, Гойя, Едуарду (Бенітес, 66), Тіба, Вукчевич, Стоїлькович (Алан, 70), Фонте (Хассан, 58), Орта

"Шахтар": Шевченко, Бутко, Кривцов, Ордець, Матвієнко, Малишев, Танковський (Фред, 61), Марлос (Бернард, 58), Дентіньо, Тайсон, Борячук (Феррейра, 66)

Попередження: Вукчевич - Танковський, Кривцов, Тайсон, Дентіньо

Таким чином, "Шахтар" завершив груповий етап Ліги Європи з максимальним результатом - шість перемог у шести матчах і 18 очок.

Відзначимо, що "Брага" драматично залишилася без плей-офф Ліги Європи. "Гент" забив "Коньяспору" на 94-й хвилині матчу, здобув перемогу і обійшов португальців у таблиці.

Нагадаємо, "Апостроф" провів онлайн-трансляцію матчу "Брага" - "Шахтар".