Український велогонщик ліктем розбив обличчя лідеру "Тура Дубая": опубліковано відео

Відомий український велогонщик Андрій Гривко опинився в центрі скандалу в ході багатоденки "Тур Дубая-2017". Українець розбив обличчя лідеру гонки Марселю Кіттелю з Німеччини.

"Андрій Гривко з команди "Astana" вдарив мене. Тому у мене була кров на обличчі, але я не впав", - розповів Кіттель, - Коли починається боротьба за позиції, думаю, нормально, коли іноді ти штовхаєш інших. Я намагався повернутися в побудову разом з одним з його молодих товаришів по команді. Йому це не сподобалося. Тоді я спробував об'їхати, і опинився між Гривком і його товаришем по команді, мені довелося трохи штовхнути Гривка, але я не відривав руки від керма".

При цьому німець відмовився приймати вибачення з боку казахстанської команди, які були принесені в "Твіттері". "Я не прийму вибачень. Це не має нічого спільного з велогонками. Те, що зробив Гривко - сором для нашого прекрасного виду спорту", - написав німецький велогонщик.

Гривко прокоментував ситуацію на своїй сторінці в Facebook: "Я розумію, що це нормально, коли спринтери жорстко борються за позиції за 3 км до фінішу, але коли це відбувається за 100 км до фінішу, тим більше, в такій грубій формі і за таких погодних умов - це дійсно створює величезну небезпеку для гонщиків.

Так, у своїй боротьбі за позиції, як і підтвердив сам Кіттель, він неодноразово грубо штовхав плечем спочатку мого товариша по команді Дмитра Груздєва, а потім і мене, створюючи при цьому дуже нервову і небезпечну ситуацію, яка могла спричинити за собою не тільки моє падіння, а й великий завал у пелотоні. Я відповів агресивною дією на агресивну дію з іншого боку. Можливо, я піддався емоціям і такому не місце у велоспорті, але в екстремальних моментах, коли мова йде про безпеку, складно залишатися спокійним.

Такій поведінці, що ставить під загрозу життя і здоров'я спортсменів через свій егоїзм, я вважаю, також не місце у велоспорті. У пелотоні ми всі рівні і маємо рівні права на зайняті нами позиції, будь ти відомий спринтер або мало кому відомий непрофі. Ми повинні в рівній мірі поважати один одного. Вимагати звільнити місце тільки тому що ти відомий гонщик або сьогодні "не в дусі" - це також прояв неспортивної поведінки. Після інциденту Кіттель став неодноразово в прямому сенсі слова плювати в мою сторону, чому, я також вважаю, не місце в велоспорті".

Крім того, Гривко, який був знятий з перегонів, приніс вибачення організаторам гонки, уболівальникам і своїй команді.

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що велогонщик врятувався від падіння з десятиметрового мосту.