Світоліна виграла престижний турнір у Канаді

Перша ракетка України Еліна Світоліна виграла престижний турнір WTA Premier 5 в Торонто. У фіналі п'ята ракетка світу обіграла шосту ракетку світу Каролін Возняцкі.

Світоліна здобула перемогу в матчі проти датської тенісистки в двох сетах. І якщо в першій партії Возняцкі ще вдалося нав'язати українці боротьбу, то другий сет Світоліна виграла всуху. Підсумковий рахунок - 6:4, 6:0.

Для Світоліної ця перемога стала вже п'ятою в поточному сезоні. Раніше українка перемагала на турнірах в Тайбеї, Дубаї, де в фіналі обіграла ту ж Возняцкі, а також Стамбулі та Римі. При цьому варто відзначити, що українська тенісистка в 2017-му виграла п'ять фіналів з п'яти. У той же час Возняцкі шість разів виходила у фінал у цьому сезоні і не змогла виграти жодного разу.

З нового тижня Світоліна встановить новий рекорд України в рейтингу WTA - стане четвертою ракеткою світу. Крім того, перемога в Торонто забезпечить українці першу сходинку в чемпіонській гонці сезону.

Цікаво, що Світоліна стала першою тенісисткою в історії WTA-туру, яка зуміла виграти три турніри WTA Premier 5 поспіль зі старту сезону.

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що в півфіналі турніру в Канаді Світоліна обіграла другу ракетку світу.