Приймали з алкоголем: російські спортсмени розкрили секрет допінгового "коктейлю"

Російські спортсмени розповіли про те, як приймали так званий "коктейль Родченкова" в олімпійський рік.

Про це спортсмени на умовах анонімності розповіли в коментарі "Матч ТВ".

Спортсмени отримували заборонені препарати в таблетованій формі. Таблетки сортувалися по трьом банкам: в банці з коричневою кришкою - тренболон, з синьою - метенолон, з помаранчевою - оксандролон.

"Потрібно було підбирати дозу індивідуально, розсмоктуючи таблетку або її частину в роті з невеликою порцією алкоголю, буквально полглотка. Мене "зміцнювало" з однієї таблетки, ефект був дуже сильним", - розповів один зі спортсменів.

"Таблетку потрібно саме розсмоктувати з алкоголем, ковтати було не можна, хоча зрозуміло, що зі слиною частина все одно потрапляла всередину, але це було несуттєво. Прийом компонентів рекомендували чергувати: один раз "прима" ("Метенолон"), другий - "трен" , третій - "окс". Використовувати не кожен день, а за відчуттями, коли втомився, щоб прискорити відновлення. Можна сказати - точковий прийом".

"Якість була ідеальною, це робилося на замовлення, для еліти. Бачите в складі екдистерон? Дуже цікавий момент. По-перше, екдистерон там просто не потрібен, а по-друге, його всього один міліграм на таблетку, тобто незначна кількість. Доданий він спеціально, тільки щоб розмитнити продукт як харчову добавку.

Я брав це приблизно по сто доларів за банку при курсі 35 рублів за долар, тренболон був найдорожчим, інші компоненти дешевше. В цілому, для своїх завдань, це недорого, а спортсмени взагалі отримували безкоштовно від тренерів або менеджерів, тобто тих, хто займався цими питаннями. За виробництво відповідав чоловік, відомий як "Вітя-Джинтропін", який тримав тоді майже весь ринок стероїдів в Росії. Родченков нічого робити не міг, він був автором концепції, ідеї, а продукт робили інші люди", - зазначив один з менеджерів спортсменів.

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що МОК може залишити Росію без гімну на Олімпіаді-2018.