Дві українки увійшли в топ-5 індивідуальної гонки Кубка світу в Рупольдінгу

11 січня в німецькому Рупольдінгу відбулася жіноча індивідуальна гонка в рамках Кубка світу з біатлону. Українки Юлія Джима і Валентина Семеренко увійшли в топ-5 гонки.

Джима зуміла закрити всі мішені і в підсумку поступилася 45 секунд італійці Доротеї Вірер, яка також без промахів стала першою. "Срібло", незважаючи на один неточний постріл, завоювала фінська біатлоністка Кайса Макаряйнен.

Без бронзової медалі українку залишила канадка Розанна Кроуфорд, яка продемонструвала ідеальну стрільбу і випередила Джиму майже на 25 секунд. Відзначимо, що для Кроуфорд цей подіум на етапах Кубка світу став першим в кар'єрі.

Що стосується Валі Семеренко, то вона з чистою стрільбою зуміла фінішувати на п'ятій позиції, поступившись Джимі менш ніж сім секунд.

Анастасія Меркушина фінішувала 19-ю, Ірина Варвинець - 22-ю, а Юлія Журавок - 62-ю. Олена Підгрушна зійшла з дистанції після четвертої стрільби, допустивши на чотирьох вогневих рубежах три промахи.

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що тренер жіночої збірної України Урош Велепець дав прогноз на виступ українок на Олімпіаді-2018.