Ломаченко відмовився від чемпіонського поясу

Український боксер Василь Ломаченко відмовився від чемпіонського пояса в другій напівлегкій вазі.

Після перемоги над Хорхе Лінаресом українець став володарем чемпіонського поясу у легкій вазі, після чого йому потрібно було визначитися, в якій ваговій категорії він продовжить виступи.

На офіційному сайті Всесвітньої боксерської організації (WBO) говориться, що Ломаченко відмовився від титулу в категорії до 59 кг.

На порталі призводять лист віце-президента промоутерської компанії Top Rank Promotions, яка представляє українця, Карла Моррретті. У ньому він заявив про плани на майбутнє українця.

"Пишу від імені Василя Ломаченка. 12 травня Василь піднявся у вазі і відібрав чемпіонський титул WBA у легкій вазі у Хорхе Лінареса. Ломаченко висловив побажання продовжити кар'єру в легкій вазі. Оскільки ми з повагою ставимося до титулу WBO, то хочемо дати скоріше можливість самим високо котируваних бійцям оскаржити вакантний титул", - йдеться в листі.

Наступний поєдинок Ломаченка відбудеться 25 серпня в Інглвуді. Найбільш імовірним суперником українця є чемпіон WBO у легкій вазі мексиканець Раймундо Бельтран.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що у Ломаченко розповіли про найближчі плани українського чемпіона.