"Динамо" програло перший матч у битві за Лігу чемпіонів

В Амстердамі відбувся перший матч плей-офф раунду кваліфікації Ліги чемпіоном між місцевим "Аяксом" і київським "Динамо". Зустріч завершилася впевненою перемогою господарів поля.

"Апостроф" провів онлайн-трансляцію матчу "Аякс" - "Динамо".

"Аякс" вийшов вперед вже на другій хвилині матчу. Тадічу дозволили прийняти м'яч в штрафній, він розвернувся і віддав пас на ван де Бека, а той пробив низом - Бойко помилився і пропустив сферу під собою.

Кияни відігралися на 15-й хвилині - Кадар пробив головою після подачі з кутового, Онана зреагував, але Кендзьора тут же зіграв на добиванні.

Однак до перерви "Динамо" пропустило ще двічі. Спершу Зіеш пробив з-за меж штрафного, м'яч зачепив голову Кадара і залетів у кут воріт. А перед перервою Тадич безперешкодно з п'яти метрів замкнув передачу з лівого флангу.

Відзначимо, що в першому таймі арбітр міг призначати пенальті у ворота "Аякса" за фол на Циганкові, однак вирішив, що порушення не було.

У другому таймі "Динамо" не вдалося створити по-справжньому небезпечного моменту, щоб поліпшити свої шанси перед матчем-відповіддю. У той же час киян двічі рятував каркас воріт - Хунтелаар пробив в поперечину, а Зіеш в штангу.

Матч-відповідь відбудеться 28 серпня.

"Аякс" - "Динамо" - 3:1
Голи: ван де Бек, 2, Зіех, 35 Тадич, 43 - Кендзьора, 16.

"Аякс": Онана, Мазрауі, де Лігт, Блінд, Тальяфіко, ван де Бек (де Віт, 87), Шене, Ф. де Йонг, Зіех, Хунтелаар, Тадич.

"Динамо": Бойко, Кендзьора, Бурда, Кадар, Піваріч, Сидорчук (Че Че, 77), Буяльський, Циганков, Гармаш (Шепелєв, 46), Вербич, Бесєдін.

Попередження: Хунтелаар, Тальяфіко - Кендзьора, Гармаш.