Шанс заробити гроші: тренер "Зорі" - про вирішальну битву за Лігу Європи

Головний тренер "Зорі" Юрій Вернидуб перед вирішальним матчем проти РБ "Лейпциг" у кваліфікації Ліги Європи зазначив, що для луганського клубу вихід у груповий етап турніру - це відмінний шанс заробити гроші і показати себе.

РБ ЛЕЙПЦИГ - ЗОРЯ: ДИВИТИСЯ ОНЛАЙН ВІДЕО ТРАНСЛЯЦІЮ МАТЧУ

Як повідомляє офіційний сайт "Зорі", Вернидуб відреагував на слова головного тренера "Лейпцига" Ральфа Рангніка, який заявив, що Ліга Європи - не дуже цікавий турнір у фінансовому плані.

"Я думаю, пан Рангнік так сказав, тому що "РБ Лейпциг" має величезну фінансову підтримку. Для них Ліга чемпіонів більш пріорітетна. А ось для нашого клубу Ліга Європи - дуже хороший заділ. Якщо потрапимо в групу, то буде шанс заробити гроші для клубу і футболістів. Плюс престиж - показати себе на євроарені, нехай навіть і в Лізі Європи, дорогого коштує", - сказав Вернидуб.

"В українському чемпіонаті багато футболістів, які хочуть проявити себе у нас або ж в Лізі Європи і виїхати в європейські клуби. Для нас Ліга Європи має значення", - додав тренер "Зорі".

Відзначимо, що вихід в груповий етап гарантовано принесе "Зорі" 2,62 мільйона євро. Також клуб може отримати додаткові призові за успішний виступ: 570 тисяч євро за кожну перемогу на груповому етапі, 190 тисяч євро - за кожну нічию, 500 тисяч євро за вихід в плей-офф з другого місця в групі, 1 мільйон євро - за перше місце , а також бонуси за проходження кожного раунду плей-офф (від 500 тисяч до 4,5 мільйона євро). Крім того, гарантовано учасники ЛЕ отримають призові за свій десятирічний рейтинг і виплати від телетрансляцій.

Нагадаємо, в першому матчі "Зоря" і РБ "Лейпциг" зіграли внічию - 0:0. Зустріч у відповідь відбудеться сьогодні, 30 серпня.

Раніше "Апостроф" опублікував прогноз букмекерів на матч РБ "Лейпциг" - "Зоря".