Один з найкращих тенісистів світу зробив гучну заяву зі сльозами на очах: відео

Екс-перша ракетка світу, дворазовий олімпійський чемпіон Енді Маррей заявив про рішення завершити кар'єру через постійний біль у стегні.

Про це Маррей повідомив на спеціальній прес-конференції.

Британський тенісист не зміг стримати сліз. Вже на початку прес-конференції Маррей розплакався і на деякий час покинув зал.

"Відчуваю себе не дуже добре. Вже давно намагаюся цього позбутися. Сильний біль триває вже біля двадцяти місяців. Я зробив уже все, що можна, щоб привести стегно в порядок. Особливо не допомогло. Мені краще, ніж півроку тому, але навіть при цьому біль все одно сильний. Це важко", - сказав Маррей.

"На Austalian Open я ще зіграю. Я можу грати, просто не на тому рівні, на якому хочу. Та й справа не тільки в рівні. Біль занадто сильний. Я просто не хочу грати в такому режимі. Я все зробив, щоб від ньогої позбутися, але нічого не допомогло.

У грудні під час передсезонної підготовки я поговорив зі своєю командою і сказав їм, що не можу так продовжувати. Що мені потрібна якась кінцева точка, тому що неможливо грати через біль, не розуміючи, коли це скінчиться. Я сказав хлопцям, що, напевно, можу пограти до Вімблдону, тому що саме там я хотів би зупинитися, закінчити грати. Але зараз я вже не впевнений, що зможу протягнути стільки. Є висока ймовірність, що Australian Open - мій останній турнір", - сказав тенісист зі сльозами на очах.

Відзначимо, що влітку 2017 року Маррей переніс операцію на стегні.

"У мене патологічно пошкоджено праве стегно. Я грав через біль не один рік. Операція повинна була виправити ситуацію наскільки це можливо. Біль після неї не зменшився, і весь час з тих пір я борюся з ним", - зізнався тенісист.

Нагадаємо, 31-річний Маррей також є триразовим переможцем турнірів "Великого шолома". Всього на його рахунку 47 перемог на турнірах ATP.

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що відомий український тенісист серйозно постраждав від своєї домашньої тварини.