Збірну України можуть жорстко покарати через натуралізованого бразильця

Збірна України може отримати технічні поразки в стартових матчах кваліфікації на Євро-2020 проти збірних Португалії та Люксембургу через натуралізацію форварда "Шахтаря" Жуніора Мораеса.

Про це повідомляє Mais Futebol.

ФІФА і УЄФА можуть прийняти рішення про покарання збірної України через порушення одного з пунктів статуту Міжнародної федерації футболу.

У статуті ФІФА зазначено, що натуралізований футболіст може почати виступи за нову збірну при одній з чотирьох умов: 1) він народився на території цієї країни 2) його біологічні батько або мати народилися на території цієї країни 3) його бабуся чи дідусь народилися на території цієї країни 4 ) після досягнення 18-річчя він безперервно жив як мінімум п'ять років на території цієї країни.

Справа в тому, що через оренди в китайський клуб "Тяньцзінь Цюаньцзянь" Мораес не жив на території України безперервно протягом п'яти років. Бразилець грав за українські клуби протягом чотирьох років і семи місяців, після чого поїхав до Китаю, а після повернення безперервно прожив в Україні 21 місяць.

Нагадаємо, Мораес вийшов на заміну в поєдинку з Португалією і відіграв весь матч проти Люксембургу. З португальцями українці зіграли внічию (0:0), а люксембуржців обіграли з рахунком 2:1.

Раніше "Апостроф" також повідомляв про те, що в мережі бурхливо відреагували на перемогу України над Люксембургом.