Запізнилися на рік: в ВАДА зробили гучну заяву про відсторонення Росії

Віце-президент Всесвітнього антидопінгового агентства (ВАДА) Лінда Хеллеланд висловила думку про рекомендації комітету про відсторонення Росії від участі в міжнародних змаганнях на чотири роки за махінації з даними Московської антидопінгової лабораторії.

Слова Хеллеланд призводить VG.

"Це потрібно було зробити ще рік тому, але тоді ВАДА допустило помилку, повернувши Росії статус відповідності. Тепер ВАДА потрібно прийняти суворе рішення, так як весь світ дізнався, що Росія маніпулювала нами. У ВАДА мало часу і немає вибору.

Президент МОК Томас Бах заявив, що на олімпійських іграх в Токіо він хоче бачити російських спортсменів. Але якщо МОК не підтримає рекомендації ВАДА, то він кине боротьбу за чистих спортсменів", - сказала Хеллеланд.

Виконком ВАДА прийме рішення 9 грудня.

У Росії можуть відібрати право проведення домашніх матчів чемпіонату Європи 2020 року, фінал Ліги чемпіонів-2021, Універсіаду-2021, чемпіонат світу з волейболу-2022, чемпіонат світу з хокею-2023 і чемпіонат світу з водних видів спорту-2025. Крім того, Росію можуть позбавити права подавати заявки на великі турніри, в тому числі на Олімпіади 2032 і 2036 років.

Раніше "Апостроф" повідомив, що в Кремлі зріє паніка через рішення комітету ВАДА.