"Шахтар" здобув яскраву перемогу над португальським топ-клубом в Лізі Європи

У першому матчі 1/16 фіналу Ліги Європи "Шахтар" переміг "Бенфіку" з рахунком 2:1.

Український клуб захопив перевагу з перших хвилин матчу, але деякий час гостям вдавалося стримувати "гірників". В середині тайму гол забив Марлос, але арбітр відмінив взяття воріт, угледівши у гравця "Шахтаря" міліметровий офсайд. Через кілька хвилин небезпечно бив Коваленко, але голкіпер гостей відбив удар. У кінцівці тайму момент був у Піцці, але він пробив повз ворота.

На другий тайм гравці "Шахтаря" вийшли ще більш зарядженими. На 56-й хвилині рахунок відкрив Патрік, якому вдався більярдний удар в нижній кут. Втім, гості швидко відігралися. Тавареш відправив м'яч у ворота з близької відстані, але арбітр угледів у нього офсайд, а також фол на Серві за мить до голу. 11-метровий реалізував Піцці. Але "Шахтар" не впав духом і через кілька хвилин Коваленко вивів "гірників" вперед. Після цього відзначитися міг Піцці, але його удар відбив П'ятов.

ШАХТАР - БЕНФІКА: ВІДЕО ГОЛІВ

Матч-відповідь відбудеться в Лісабоні 27 лютого.

"Шахтар" Україна - "Бенфіка" Португалія - 2:1 (0:0)

Голи: Алан Патрік (56), Коваленко (72) - Піцці (67, з пенальті)

"Шахтар": П'ятов, Матвієнко, Ісмаїлі, Кривцов, Болбат, Алан Патрік (Маркос Антоніо, 80), Степаненко, Марлос (Коноплянка, 83), Коваленко, Тайсон (Тете, 90), Мораес.

"Бенфіка": Влаходімос, Феррейра, Томаш Тавареш, Грімальдо, Рубен Діаш, Серві, Таарабт, Флорентіну, Піцці (Самаріс, 90), Шикінью (Рафа Сілва, 79), Сеферович (Вінісіус, 69)

ВІДЕООГЛЯД МАТЧУ

1-й тайм

2-й тайм