Сумна перемога: "Зоря" здолала англійський топ-клуб, але не пройшла далі в Лізі Європи

У матчі 5-го туру групового турніру Ліги Європи луганська "Зоря" обіграла англійський "Лестер" з рахунком 1:0. Зустріч відбулася в Запоріжжі на стадіоні "Славутич-Арена".

"Апостроф" провів онлайн-трансляцію матчу "Зоря" - "Лестер".

Українці активно почали матч і вже на третій хвилині рахунок міг відкрити Кочергін, але його удар з меж штрафного відбив Ворд. К середині тайму перевага перейшла до гостей, у яких розігрався Ундер. Турок кілька разів небезпечно пробивав здалеку, а одного разу не реалізував вихід сам на сам. Втім, був шанс і у "Зорі" після класного удару здалеку Циганика, але гостей знову виручив Ворд.

На початку другого тайму прекрасний момент мав Юрченко, але м'яч після його удару влучив у поперечину. Головні події розгорнулися ближче до кінця матчу. Спочатку Василь вчинив подвійний сейв після ударів Іхеаначо і Медісона, а потім був забитий переможний гол. На 84-й хвилині Сайядманеш в падінні замкнув простріл у виконанні Фаворова. У компенсований час зрівняти рахунок міг Ундер, але його класний дальній удар в блискучому стрибку відбив Василь.

Незважаючи на перемогу, "Зоря" втратила шанси вийти в плей-офф Ліги Європи, так як в паралельному матчі "Брага" перемогла АЕК з рахунком 4:2. В 1/16 фіналу вийшли "Лестер" і "Брага".

У заключному турі "Зоря" на виїзді зіграє з "Брагою", яка продовжує боротьбу з "Лестером" за перше місце в групі G. Матч відбудеться 10 грудня.

"Зоря" Україна - "Лестер" Англія - 1:0 (0:0)

Гол: Сайядманеш (84)

"Зоря": Василь, Іванисеня, Абу-Ханна, Фаворов, Юрченко, Циганик, Назарин, Кочергін, Кабан, Гладкий (Сайядманеш, 81), Громов.

"Лестер": Уорд, Рікарду Перейра (Томас, 46), Джастін, Морган (Фукс, 56), Сеюнджю (Фофана, 17), Ундер, Прат (Медісон, 78), Барнс, Чоудурі, Ндіді (Менді, 56), Іхеаначо.

Попередження: Циганик (32), Рікарду Перейра (42), Іхеаначо (45), Менді (58), Назарин (74), Фофана (87).

ВІДЕООГЛЯД МАТЧУ

1-й тайм

2-й тайм