Справжнє диво: збірна України неймовірним чином пробилася на чемпіонат Європи

Чоловіча збірна України з гандболу неймовірним чином пробилася на чемпіонат Європи, який пройде з 13 по 20 січня 2022 року в Словаччині та Угорщині.

У 6-му турі відбіркового турніру Україна у вирішальному поєдинку зазнала поразки від команди Чехії з рахунком 22:27 і, здавалося, що українці втратили всіх шансів пробитися на Євро. Але на допомогу прийшли конкуренти з інших груп. Україна потрапила в четвірку найкращих серед всіх команд, які зайняли треті місця в своїх групах. Справа в тому, що в залік третіх місць бралися очки, зароблені в матчах з першою і другою командами в групі. Україна набрала одне очко в чотирьох матчах з Росією і Чехією, і зайняла таке необхідне четверте місце в рейтингу третьїх місць. По суті, путівку на Євро-2022 українці заробили в першому турі, зігравши внічию з Росією (27:27).

Повний список учасників чемпіонату Європи з гандболу виглядає так: Україна, Угорщина, Словаччина, Іспанія, Хорватія, Німеччина, Сербія, Швеція, Росія, Північна Македонія, Данія, Франція, Норвегія, Ісландія, Португалія, Білорусь, Словенія, Нідерланди, Австрія, Чехія , Чорногорія, Боснія і Герцеговина, Польща і Литва.

Суперники збірної України на груповому турнірі Євро-2022 визначаться за результатами жеребкування, яке відбудеться 6 травня.

Раніше повідомлялося, що збірна України дізналася суперників на чемпіонаті Європи з баскетболу.