У Росії прийняли гучне рішення по футбольної збірної після ганьби на Євро-2020

Керівництво Російського футбольного союзу (РФС) звільнило Станіслава Черчесова з поста головного тренера національної збірної.

Про це повідомляється на офіційному сайті РФС.

Причиною відставки став провал збірної Росії на чемпіонаті Європи. Росіяни не зуміли вийти з групи, посівши останнє місце. У груповому турнірі Росія зазнала розгромних поразок від Бельгії (0:3) і Данії (1:4) і зуміла перемогти лише скромну Фінляндію (1:0).

57-річний Черчесов тренував збірну Росії з 2016 року. Під його керівництвом росіяни дійшли до 1/4 фіналу домашнього чемпіонату світу-2018, але в інших міжнародних турнірах команда регулярно провалювалася. Варто відзначити, що Черчесов був одним з найбільш високооплачуваних тренерів на Євро-2020 з зарплатою 2,5 мільйона євро в рік.

Варто відзначити, що Черчесов неодноразово дозволяв собі хамські витівки. У минулому році тренера запросили в студію популярного каналу і стали задавати питання, які йому не сподобалися. В результаті Черчесов в одній з рекламних пауз заявив журналісту, що за таке "може і в ##### дати".

Раніше повідомлялося, що футбольні вболівальники висміяли емоції Черчесова в матчі з Данією.