RU  UA

Спорт завжди був частиною політики: екс-нардеп прокоментував скандальну заяву українських призерок Олімпіади

Заява українських синхроністок Марти Фєдіної та Анастасії Савчукпро те, що вони підтримують доброзичливі стосунки з російськими колегами та вважають спорт поза політикою, викликали хвилю хейту в соціальних мережах. E думці призерок Олімпіади немає нічого трагічного, однак спорт завжди був частиною політики.

Про це в ефірі Апостроф Live на Апостроф TV заявив кандидат політичних наук, народний депутат України ІІІ скликання Артур Білоус.

"Я не бачу тут нічого трагічного. Звичайно, спорт - завжди з політикою, завжди використовувася політиками. Особливо спорт великих досягнень, ми це бачили під час Чемпіонату Європи з футболу і тепер. так завжди було. Інакше не було б бойкоту Олімпіади-80 у Москві, і потім би у відповідь радянська команда не ігнорувала наступні ігри в Лос-Анджелесі. Це були найбільш яскраві випадки, ми бачимо і тепер цю історію", - зазначив Білоус.

Білоус не бачить нічого поганого у висловлюванні українських синхроністок про те, що вони нормально спілкуються з усіма колегами та підтримують доброзичливі відносини з російськими спортсменками.

"Що стосується цих висловлювань наших українських спортсменок про те, що вони нормально спілкуються з колегами, я не бачу в цьому нічого поганого. Зрештою, будь-які війни завершуються, і так чи інакше потрібно буде налагоджувати стосунки з тією самою Росією, від якої ми географічно не перенесемося кудись за океан. Тому я не бачу в цьому нічого поганого. А от так звана диванна сотня, яка починає цей хайп у соцмережах - зрада і так далі - ви досягніть чогось в своєму житті хоча б у тому ж спорті чи політиці, а потім критикуйте інших. Я не бачу тут зради і особливої проблеми", - наголосив політик.