RU  UA

"Якщо раніше було погано, то тепер просто жахливо": Гримчак і Хмара на "Апостроф TV" у Роксани Руно

Колишній народний депутат Юрій Гримчак і політичний діяч Степан Хмара в програмі "Всьо по бєспрєдєлу" на "Апостроф TV" у Роксани Руно обговорили тему старих і нових політиків у владі і їх діяльність в державі.

Яких помилок припустилися Порошенко і Зеленський на початку своїх президентських каденцій?

За словами Степана Хмари, Порошенко не був готовий до посади президента в 2014 і діяв занадто миролюбно.

"На початку своєї каденції він намагався домовиться з Путіним по Донбасу і робив багато необдуманих кроків. Хоча потрібно було назвати війну війною і почати атаку на дипломатичному рівні", - заявив він.

Гримчак в свою чергу підкреслив, що Зеленський в перший рік свого президентства також пішов по стопах Порошенко і намагався домовиться з Путіним.

"У нього все також було два варіанти розвитку подій, або захищатися, або здаватися. Домовиться по середині у нього не вийшло", - розповів він.

Про кадрові зміни і реформи нової влади

Екс-нардеп Гримчак пояснив, що починаючи з 2014 року йшли реформи, які пізніше називали неефективними, але тепер ситуація і того гірше.

"Нова Рада працює вже майже і рік і де хоч одна гідна реформа про яку можна було говорити. З 2014 були реформи, нехай і слабкі, але вони були. В даний момент і того немає", - заявив він.

За словами Степана Хмари, кадрове питання нової влади не витримує ніякої критики.

"Якщо раніше було погано, то тепер просто жахливо. І поки до влади не потраплять люди, які в кадрових питаннях дотримуються певних правил, а саме професіоналізм, патріотизм і порядність, то зміни не відбудуться", - запевнив він.