RU  UA

У будівельній сфері України відбувається катастрофа - Сергій Шевченко

Експерт з питань містобудування Сергій Шевченко запевнив, що з березня в Україні зупинено контроль за виконанням будівельних робіт і реформа в даному секторі не працює.

Про це він розповів в ефірі Апостроф TV.

"Президент ще в листопаді минулого року доручив ліквідувати корупцію в будівельній сфері. У березні, прем'єр-міністром були презентовані зміни і створена структура Державна інспекція містобудування, яка повинна була виконувати інспекції та наглядову функцію. Також була створена Державна сервісна служба містобудування, яка повинна була зайнятися реєстрацією об'єктів і видачею документації. Але станом на сьогодні - реформи не відбулося. Більш того, вона має катастрофічні наслідки на сьогоднішній день. У результаті, з березня місяця зупинений контроль за виконанням будівельних робіт. У всьому державі йдуть будівельні роботи без будь або контролю", - заявив Сергій Шевченко.

У березні повідомлялося, що Кабінет міністрів України ліквідував Державну архітектурно-будівельну інспекцію (ДАБІ), замість цього з'являться три нові держструктури.