RU  UA

Зеленський створив Києву проблеми: Кучеренко та Попов у Руно на "Апостроф TV"

Кандидат в мери Києва і нардеп від "Батьківщини" Олексій Кучеренко та экс-глава КМДА Олександр Попов в програмі "Всьо по бєспрєдєлу" на "Апостроф TV" у Роксани Руно обговорили питання розвитку міста та майбутні місцеві вибори.

Про хаотичну забудову Києва

Попов зазначив, що під час своєї роботи в місті, влада намагалася повертати в комунальну власність підприємства міста.

"Ми за час роботи повернули місту 3,2 тис. Гектарів землі, на яких хотіли будувати ті об'єкти, які побудували після того як я покинув свою посаду", - пояснив він.

Кучеренко ж упевнений, що таке місто як Київ не може існувати без генерального плану.

"Генплан - це не просто зонування, а конкретне планування де все чітко визначено і показано. Місто має забудовуватися, але тільки не хаотично, а згідно з генпланом. Не потрібно чіпати зелені зони і центр міста. Ставте поруч дитячі садки, школи, стадіони і тоді людям буде вигідно купувати це житло", - підкреслив нардеп.

Про те, чи повинен мер Києва бути і главою КМДА

Кучеренко вважає, що жителі міста хотіли б, щоб дві посади в місті займав один і той же чоловік.

"Якщо мер Києва буде главою КМДА, то це добре для городян, Але концентрація влади в руках однієї людини занадто велика, щоб піти на це. Так що це дуже складне питання, яке потрібно вирішити", - заявив кандидат в мери.

Попов вважає, що структуру управління містом необхідно трохи змінити і зробити простіше.

"Моя думка, що столиця повинна мати таку ж структуру управління як Дніпро і Харків. Там повинен бути мер, виконавчий комітет та депутати. Держава ніяк не допомагає місцевій владі в Києві в даний момент", - запевнив екс-глава КМДА.

Як Зеленський впливає на Київ

Попов упевнений, що президент Зеленський був би більш сильною фігурою, якщо поруч з ним був би сильний прем'єр і сильний мер столиці.

"Жоден президент так халатно ставився до проблем Києва. Взагалі за рік не було виділено на місто жодної копійки", - пояснив він.

Кучеренко переконаний, що Зеленський повинен діяти виключно в рамках Конституції і не виходити за рамки своїх повноважень.

"Поки складається таке враження, що президент хоче все на себе натягнути, але там не дуже виходить. І в ситуації, що склалася Кабмін нічим не може допомогти Києву, без згоди з боку Зеленського", - розповів нардеп.